Pravilnik privatnosti

Zaštitu Vaših osobnih podataka shvaćamo vrlo ozbiljno i stoga uvijek nastojimo korištenje naših usluga učiniti sigurnim. Obvezni smo poštivati Zakon o zaštiti osobnih podatka. Ova izjava o zaštiti podataka služi za pojašnjenje o tome koje podatke od Vas prikupljamo, u koju svrhu ih koristimo te kako ih štitimo.

Sadržaj

  • Područje primjene
  • Koji se podaci prikupljaju i prosljeđuju
  • Praćenje od trećih strana putem interneta
  • Dijeljenje (sharing)
  • Korištenje podataka
  • Sigurnost i prosljeđivanje podataka
  • Pravo opoziva, davanje informacija, promjena podataka i kontakt

Područje primjene

Ova izjava vrijedi za korištenje usluga i materijala FREE MIND J.D.O.O. od strane klijenata FREE MIND J.D.O.O. te zaposlenje u FREE MIND J.D.O.O..

Molimo Vas imajte na umu da će u okviru unapređenja naših aktivnosti u svrhu poboljšanja naših usluga možda biti potrebne dopune ove izjave o zaštiti podataka. U tom slučaju, o tome ćemo Vas obavijestiti.

Koji se podaci prikupljaju i prosljeđuju

Osobni podaci koje obrađujemo su podaci o Vama kao klijentu, prikupljeni prilikom Vašeg naručivanja i posjećivanja FREE MIND J.D.O.O. .odnosno prilikom Vašeg ispunjavanja Izjave o suglasnosti klijenta, podaci o Vama kao djelatnicima FREE MIND J.D.O.O. temeljem Zakona o radu i drugih važećih propisa, prilikom Vaših uplata putem bankovnog računa ili prilikom zasnivanja i izvršavanja ugovornih odnosa između Vas i FREE MIND J.D.O.O. , koji se mogu direktno ili indirektno povezati s Vama. To su sljedeći podaci: puno ime i prezime, telefonski broj(evi), adresa stanovanja, e-mail adresa,  bankovni podaci u slučaju uplata putem banke.

Praćenje od trećih strana putem interneta

Naše internetske stranice možete koristiti bez da se na njih registrirate i/ili prijavite, a pri tom se mogu koristiti sljedeći alati:

Kolačići

U svrhu poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja ove web stranice, moramo na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (kolačića – eng. naziv cookies). Preko 90 % svih web stranica koristi ovu praksu no prema regulacijama Europske unije od 25.03.2011. obvezni smo prije spremanja kolačića zatražiti vaš pristanak. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne.

Što je kolačić? Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što je preferirani jezik. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promijeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

Dijeljenje (sharing)

Na ovom mjestu naglašavamo da FREE MIND J.D.O.O. nema uvid u sadržaj prenesenih podataka, kao i njihovo korištenje od strane društvenih mreža. Više informacija o korištenju podataka od strane društvenih mreža možete pronaći u Izjavi o zaštiti podataka navedenih društvenih mreža.

Korištenje podataka

Vaše osobne podatke koristimo u potpunosti u skladu sa zakonskim odredbama.

Osobni podaci koje nam dajete na raspolaganje prilikom Vašeg naručivanja i dolaska u FREE MIND J.D.O.O. , prilikom Vašeg ispunjavanja Izjave o suglasnosti klijenta, prilikom Vaših uplata putem banke ili prilikom zasnivanja i izvršavanja ugovornih odnosa između Vas i FREE MIND J.D.O.O. , prikupljat će se i obrađivati isključivo u okviru ispunjavanja naših zakonskih obveza (primjerice, podaci o djelatnicima koje je FREE MIND J.D.O.O. dužan prikupljati prema Zakonu o radu) ili ugovornih obaveza prema Vama temeljem Vaše suglasnosti.

Nakon što nam date Vašu izričitu suglasnost, Vaše ćemo podatke koristiti za dostavu materijala vezanih uz predmetne usluge, međusobnu komunikaciju i s time povezanih radnji i aktivnosti, kao i da Vas obavijestimo o ponudi usluga FREE MIND J.D.O.O. , akcijama s popustima, novitetima, radionicama, edukacijama, promocijama, te u svrhu promidžbe FREE MIND J.D.O.O. .

Sigurnost i prosljeđivanje podataka

Za zaštitu Vaših podatka koristimo lozinke, firewall za web, antivirusne programe i druge sigurnosne mjere prema trenutnom stanju tehnologije. Kod komunikacije putem e-maila može se jamčiti sigurnost podataka pri prijenosu samo prema aktualnom stanju tehnike.

Pristup popisu s podacima klijenata i Izjavama o suglasnosti klijenta imaju direktor FREE MIND J.D.O.O. kao odgovorna osoba i djelatnici FREE MIND J.D.O.O. , budući je takav pristup potreban za izvršavanje obveza i usluga FREE MIND J.D.O.O. predmetnim klijentima, te je isti uređen sukladno važećem zakonodavstvu. Svaki klijent ima pravo uvida u osobne podatke koji se o njemu nalaze u popisu klijenata FREE MIND J.D.O.O. i koji se o njemu obrađuju (primjerice u popisu korisnika usluge).

Osobni podaci koje je klijent naveo u svrhu plaćanja putem banke prikupljaju se u elektroničkom obliku i pohranjuju u kompjutoru, pri čemu je pristup zaštićen lozinkom. Navedenim podacima pristup ima direktor FREE MIND J.D.O.O.. Razdoblje čuvanja navedenih podataka određuje se sukladno važećim propisima, posebice računovodstvenim.

Osobni podaci koji se prikupljaju čuvaju se koliko je potrebno za ispunjenje svrhe prikupljanja i obrade podataka. Podaci o klijentima navedeni u Izjavi o suglasnosti klijenta koji se prikupljaju u svrhu slanja obavijesti o uslugama FREE MIND J.D.O.O. i njegove promidžbe čuvaju se do povlačenja suglasnosti od strane klijenta, a najkasnije do isteka dvije godine od datuma posljednje interakcije klijenta u FREE MIND J.D.O.O..

Odgovorne osobe i djelatnici FREE MIND J.D.O.O. koji imaju pravo i ovlast pristupa osobnim podacima koje prikuplja FREE MIND J.D.O.O. obvezuju se potpisom Izjave o čuvanju povjerljivosti na trajno čuvanje povjerljivosti osobnih podataka i postupanje sukladno važećem zakonodavstvu i pravilima FREE MIND J.D.O.O. .

Vaši se osobni podaci mogu proslijediti / prepustiti određenim ugovornim partnerima FREE MIND J.D.O.O. , ukoliko ih FREE MIND J.D.O.O. odluči angažirati.

Naime, možemo angažirati određene partnere za ispunjenje naših obaveza (primjerice, računovodstveni servis) i usluga, komunikaciju sa članovima, upravljanje našim online nastupom i pristupom, ispunjenje neke od svrha navedenih u ovoj Izjavi. Vaši će se osobni podaci proslijediti ugovornom partneru FREE MIND J.D.O.O. ako su oni potrebni za izvršenje određene usluge koja je vezana za Vas. Navedene ugovorne partnere birat ćemo pažljivo kako bismo osigurali zakonitu i sigurnu obradu podataka. Nadalje, navedeni ugovorni partneri bit će obvezni koristiti Vaše osobne podatke samo za određene svrhe u skladu s našim uputama te u skladu s hrvatskim zakonskim odredbama o zaštiti osobnih podataka. Korištenje podataka od strane ugovornih partnera u neke druge svrhe je isključeno.

Vaše osobne podatke nećemo prosljeđivati drugim osobama osim gore navedenim ugovornim partnerima, jedino ako niste dali svoju suglasnost za to.

S obzirom na prirodu, opseg, svrhu prikupljanja, korištenja i obrade osobnih podataka od strane FREE MIND J.D.O.O. , uključujući činjenicu da prikupljanje, korištenje i obrada nije u velikoj mjeri, niti se prikupljaju posebne kategorije osobnih podataka, odnosno FREE MIND J.D.O.O. i njegove usluge nisu podložni zakonskoj obvezi imenovanja službenika za zaštitu osobnih podataka, FREE MIND J.D.O.O. i nema imenovanog takvog službenika.

Pravo opoziva, davanje informacija, promjena podataka i kontakt

Potpisom Izjave o suglasnosti klijenta odnosno korištenjem naših internetskih stranica suglasni ste s korištenjem Vaših osobnih podataka na način opisan u navedenoj Izjavi o suglasnosti klijenta i ovoj Izjavi o zaštiti podataka.

Ujedno, sukladno važećem zakonodavstvu o zaštiti osobnih podataka i pravima koje Vam ono daje kao vlasniku osobnih podataka, s kojima Vas je FREE MIND J.D.O.O. upoznao, imate i pravo na pristup, ispravak, brisanje ili ograničavanje obrade svojih osobnih podataka; pravo u bilo kojem trenutku povući Vašu suglasnost za korištenje Vaših osobnih podataka, za ubuduće bez navođenja razloga; kao i pravo na podnošenje prigovora nadzornom tijelu. Povlačenje suglasnosti vrši se pisanim putem (pismom ili e-mailom) na slijedeću javno dostupnu adresu sjedišta; FREE MIND J.D.O.O. , Zelingradska ulica 71, Biškupec Zelinski, Zagreb, odnosno kristinaslers@gmail.com. Takvo povlačenje onemogućit će buduće korištenje Vaših osobnih podataka od strane FREE MIND J.D.O.O..

Molimo Vas da se na jednu od ovih adresa obratite ako imate pitanja vezana za korištenje Vaših podataka te u svrhu aktualiziranja i ispravka Vaših podataka.